Het Letterenhuis verwelkomt vanaf 25 juni 2018 Nele Hendrickx als nieuwe directeur.

Op 25 juni begint Nele Hendrickx (°1976) in haar nieuwe functie als directeur van het Antwerpse Letterenhuis. Zij was sinds 2013 uitgever bij uitgeverij De Geus.  Zij volgt Leen van Dijck op, die op 1 juni op pensioen gaat en het Letterenhuis de voorbije decennia leidde.

Op 25 juni 2018 begint Nele Hendrickx (°1976) als nieuwe directeur van het Letterenhuis in Antwerpen. Zij is sinds 2013 uitgever bij uitgeverij De Geus. Na haar opleiding Romaanse taal- en letterkunde in Antwerpen en Madrid en Latijns-Amerikaanse literatuur in Londen, ging Nele Hendrickx aan de slag bij het KunstenFESTIVALdesArts in Brussel. Nadien legde ze zich bij de bij Klara toe op alles wat literatuur betrof, alvorens in 2008 het boekenvak in te gaan.

Sinds 2008 was zij achtereenvolgens (hoofd)redacteur en uitgeefster Nederlandse en vertaalde fictie en non-fictie bij Uitgeverij De Geus. Hendrickx zorgde ervoor dat uitgeverij De Geus in volle overname met een nieuw elan eenzelfde koers bleef varen.

Schepen voor cultuur Caroline Bastiaens is zeer verheugd met de aanstelling van Nele Hendrickx: ‘Zij is een allrounder die leiding weet te geven, grote lijnen en details in de gaten houdt, ruimte geeft, verantwoordelijkheid deelt en neemt en de balans weet te houden tussen humor en ernst.’

Nele Hendrickx: 'Ik ben overtuigd van de kracht en de betekenis van ons cultureel erfgoed voor de maatschappij van vandaag en morgen en zie enorm veel potentieel om het Letterenhuis nog meer op de kaart te zetten. Ik wil er samen met het team graag een breed toegankelijke en bruisende plek van maken, waar veel mensen terecht kunnen voor kennis, inspiratie en plezier.'

Beeldmateriaal beschikbaar via https://pers.letterenhuis.be/media

Anneleen Decraene

Communicatie Letterenhuis, Stad Antwerpen

Over Letterenhuis

Het Letterenhuis is het literaire archief van Vlaanderen. Het verzamelt en bewaart manuscripten, brieven, foto’s en andere documenten van onder meer schrijvers, dichters, uitgevers en literaire tijdschriften van 1800 tot heden.

De collectie vormt ideaal bronnenmateriaal bij onderzoek voor biografieën, tekstedities en literaire of (cultuur)historische studies. Een overzicht van de collectie is online te bekijken in Agrippa. Documenten kunnen in de leeszaal worden geraadpleegd. De grote en kleine verhalen uit de collectie worden met het publiek gedeeld tijdens lezingen, studiedagen, workshops en (literaire) evenementen.

Met de steun van:

Stad Antwerpen | Vlaamse overheid

Neem contact op met

Minderbroedersstraat 22 2000 Antwerpen

+32 3 222 93 20

letterenhuis@antwerpen.be

letterenhuis.be