Letterenhuis presenteert de tweede editie van het Letterenhuisfestival

Gratis literair festival in het teken van Hugo Claus

De tweede editie van het Letterenhuisfestival staat dit jaar in het teken van Hugo Claus. In het Letterenhuis, het Stadsmagazijn en op 18 andere locaties in de buurt brengen schrijver, dichters, zangers, slammers, buurtbewoners, muzikanten en kunstenaars volop levende literatuur. Zij vertellen verhalen, maken gedichten, lezen voor, zingen of worden geïnterviewd. De expo 'Hugo Claus – Achter vele maskers' is tijdens het festival gratis te bezoeken in het Letterenhuis. Er is een familieparcours, en er kan ook petanque gespeeld worden.

Marcel Vanthilt, Luc Coorevits, Adriaan Raemdonck, Bert Ostyn, Patrick Conrad, Suzanne Rethans, Gregory Frateur, Peter Theuns, Robbert Ammerlaan, Paul Claus, Hilde van Mieghem, Robbe de Hert en Heleen Debruyne: het zijn maar enkele namen uit het programma.

De pers wordt vriendelijk uitgenodigd op de opening van het Letterenhuisfestival, door schepen voor cultuur Caroline Bastiaens en directeur van het Letterenhuis Leen van Dijck, op zaterdag 5 mei om 14 uur in het Letterenhuis.

Graag uw aanwezigheid bevestigen via freya.vanwijnsberghe@stad.antwerpen.be

Praktisch

  • Zaterdag 5 mei, van 14 tot 18 uur
  • Letterenhuis, Het Stadsmagazijn, en op 18 andere locaties in de buurt
  • Gratis
  • De interviews door Marcel Vanthilt zijn live te volgen via de website én facebookpagina van het Letterenhuis
  • Meer informatie in de bijlagen

Festivalkrant

PDF - 4.1 Mb

Over Letterenhuis

Het Letterenhuis is het literaire archief van Vlaanderen. Het verzamelt en bewaart manuscripten, brieven, foto’s en andere documenten van onder meer schrijvers, dichters, uitgevers en literaire tijdschriften van 1800 tot heden.

De collectie vormt ideaal bronnenmateriaal bij onderzoek voor biografieën, tekstedities en literaire of (cultuur)historische studies. Een overzicht van de collectie is online te bekijken in Agrippa. Documenten kunnen in de leeszaal worden geraadpleegd. De grote en kleine verhalen uit de collectie worden met het publiek gedeeld tijdens lezingen, studiedagen, workshops en (literaire) evenementen.

Met de steun van:

Stad Antwerpen | Vlaamse overheid

Neem contact op met

Minderbroedersstraat 22 2000 Antwerpen

+32 3 222 93 20

letterenhuis@antwerpen.be

letterenhuis.be