Letterenhuis presenteert derde editie Letterenhuisfestival: De kunst van het bewaren

Gratis literair festival op zaterdag 11 mei 2019

De derde editie van het Letterenhuisfestival staat dit jaar in het teken van bewaren. Het Letterenhuis bewaart ruim twee miljoen brieven en handschriften, 130.000 foto’s, 55.000 affiches en duizenden uren audiovisueel materiaal– literair archief van 1830 tot nu, op papier en digitaal.

In het Letterenhuis en op 14 andere locaties in de buurt brengen schrijvers, dichters, zangers, muzikanten en kunstenaars volop levende literatuur. Zij vertellen, lezen voor, zingen of worden geïnterviewd. Een mini-expo over Jaap Kruithof, verouderde dragers laten uitlezen, literaire vondsten laten beoordelen, een familieatelier of een boekenmarkt: dit alles en meer tijdens het Letterenhuisfestival!

Marcel Vanthilt, Bart Moeyaert, Annelies Moons, Peter Holvoet-Hanssen, Hind Eljadid, Maarten Ingels, Carmien Michels, Koen Peeters : het zijn maar enkele namen uit het programma.

De pers wordt vriendelijk uitgenodigd op de opening van het Letterenhuisfestival, door schepen voor cultuur Nabilla Ait Daoud en directeur van het Letterenhuis Nele Hendrickx, op zaterdag 11 mei om 14 uur in het Letterenhuis.

Graag uw aanwezigheid bevestigen via freya.vanwijnsberghe@antwerpen.be

Praktisch

  • Zaterdag 11 mei, van 14 tot 18 uur
  • Letterenhuis en op 14 andere locaties in de buurt
  • Gratis
  • De interviews door Marcel Vanthilt zijn beschikbaar via podcast op www.letterenhuis.be, na het festival

Freya Van Wijnsberghe

Stad Antwerpen

Over Letterenhuis

Het Letterenhuis is het literaire archief van Vlaanderen. Het verzamelt en bewaart manuscripten, brieven, foto’s en andere documenten van onder meer schrijvers, dichters, uitgevers en literaire tijdschriften van 1800 tot heden.

De collectie vormt ideaal bronnenmateriaal bij onderzoek voor biografieën, tekstedities en literaire of (cultuur)historische studies. Een overzicht van de collectie is online te bekijken in Agrippa. Documenten kunnen in de leeszaal worden geraadpleegd. De grote en kleine verhalen uit de collectie worden met het publiek gedeeld tijdens lezingen, studiedagen, workshops en (literaire) evenementen.

Met de steun van:

Stad Antwerpen | Vlaamse overheid

Neem contact op met

Minderbroedersstraat 22 2000 Antwerpen

+32 3 222 93 20

letterenhuis@antwerpen.be

letterenhuis.be