WORDt 2016! Lokaal talent wordt beroemd in het Letterenhuis

WORDt 2016! Lokaal talent wordt beroemd in het Letterenhuis

Donderdag 8 december van 20 tot 22.30 uur

Vrijdag 2 december 2016 — Op 8 december is het Antwerpse Letterenhuis opnieuw de gastheer voor het jaarlijkse spoken word-evenement WORDt. Deze poetry slam is sinds jaar en dag dé place to be om lokaal talent te spotten vlak voor het doorbreekt bij het grote publiek. Tijdens de verbale boksmatch nemen dichters het op tegen rappers, slammers en kleinkunstenaars.

WORDt is het jaarlijkse spoken word-evenement in het Letterenhuis. In deze poetry slam nemen dichters het op tegen rappers, slammers en kleinkunstenaars. Wie het publiek en de jury het best weet te overtuigen met tekst en performance, wordt vereeuwigd in het archief van het Letterenhuis.

Dit jaar gaan Andy Fierens (poëzie), Castro (rap), Samirah Saleh (slam), Spitler (rap/slam), Maud Vanhauwaert (poëzie), Shi Sha (rap), Mathieu & Guillaume (kleinkunst) en Maarten Inghels (poëzie) de verbale strijd met elkaar aan. Tony Beatbutcher stapt niet in de ring, maar zorgt met zijn drumcomputer voor de muzikale omlijsting.

Het Letterenhuis houdt de vinger aan de pols en geeft met WORDt lokaal talent een podium. Tourist Lemc, Carmien Michels, Slyvie Marie en vele anderen waren hier te gast vlak voor ze echt bekend werden. Mira Bertels, Droge Piet, Fatih en Anissa Boujdaini hebben met vorige edities van WORDt hun eigen plek veroverd in het grootste archief van de Vlaamse literatuur.

Praktisch

Neem voor een interview met programmator Seckou rechtstreeks contact met hem op via seckou@gmail.com of 0484 74 61 11.

WORDt is een samenwerking tussen Letterenhuis en A.kult.E vzw.

Spoken WORDt 4e editie (bezoek Beatbutcher)

Nadia De Vree perscoördinator Musea en Erfgoed Antwerpen at Stad Antwerpen