WORDt 2016! Lokaal talent wordt beroemd in het Letterenhuis

Donderdag 8 december van 20 tot 22.30 uur

Op 8 december is het Antwerpse Letterenhuis opnieuw de gastheer voor het jaarlijkse spoken word-evenement WORDt. Deze poetry slam is sinds jaar en dag dé place to be om lokaal talent te spotten vlak voor het doorbreekt bij het grote publiek. Tijdens de verbale boksmatch nemen dichters het op tegen rappers, slammers en kleinkunstenaars.

WORDt is het jaarlijkse spoken word-evenement in het Letterenhuis. In deze poetry slam nemen dichters het op tegen rappers, slammers en kleinkunstenaars. Wie het publiek en de jury het best weet te overtuigen met tekst en performance, wordt vereeuwigd in het archief van het Letterenhuis.

Dit jaar gaan Andy Fierens (poëzie), Castro (rap), Samirah Saleh (slam), Spitler (rap/slam), Maud Vanhauwaert (poëzie), Shi Sha (rap), Mathieu & Guillaume (kleinkunst) en Maarten Inghels (poëzie) de verbale strijd met elkaar aan. Tony Beatbutcher stapt niet in de ring, maar zorgt met zijn drumcomputer voor de muzikale omlijsting.

Het Letterenhuis houdt de vinger aan de pols en geeft met WORDt lokaal talent een podium. Tourist Lemc, Carmien Michels, Slyvie Marie en vele anderen waren hier te gast vlak voor ze echt bekend werden. Mira Bertels, Droge Piet, Fatih en Anissa Boujdaini hebben met vorige edities van WORDt hun eigen plek veroverd in het grootste archief van de Vlaamse literatuur.

Praktisch

Neem voor een interview met programmator Seckou rechtstreeks contact met hem op via seckou@gmail.com of 0484 74 61 11.

WORDt is een samenwerking tussen Letterenhuis en A.kult.E vzw.

Nadia De Vree

perscoördinator Musea en Erfgoed Antwerpen, Stad Antwerpen

Over Letterenhuis

Het Letterenhuis is het literaire archief van Vlaanderen. Het verzamelt en bewaart manuscripten, brieven, foto’s en andere documenten van onder meer schrijvers, dichters, uitgevers en literaire tijdschriften van 1800 tot heden.

De collectie vormt ideaal bronnenmateriaal bij onderzoek voor biografieën, tekstedities en literaire of (cultuur)historische studies. Een overzicht van de collectie is online te bekijken in Agrippa. Documenten kunnen in de leeszaal worden geraadpleegd. De grote en kleine verhalen uit de collectie worden met het publiek gedeeld tijdens lezingen, studiedagen, workshops en (literaire) evenementen.

Met de steun van:

Stad Antwerpen | Vlaamse overheid

Neem contact op met

Minderbroedersstraat 22 2000 Antwerpen

+32 3 222 93 20

letterenhuis@antwerpen.be

letterenhuis.be