WORDt 2019! Spoken word op het scherp van de snede in het Letterenhuis

Donderdag 5 december van 20 tot 22.30 uur

Op 5 december organiseert het Antwerpse Letterenhuis opnieuw het gratis spoken word-evenement WORDt. WORDt brengt literatuur in de breedste zin van het woord: slam, rap, proza, kleinkunst, spoken word, of storytelling, en dat alles op één avond.

WORDt is het jaarlijkse spoken word-evenement in het Letterenhuis. Op deze avond komt literatuur in vele vormen aan bod: slam, rap, proza, kleinkunst, spoken word of storytelling. Jonge artiesten als duo, trio, of collectief die met woorden gooien, jammen of freestylen, alles kan tijdens WORDt.

Gastheer Seckou Ouologueum stelde al voor de 8ste keer een pittige line-up samen: Monica Kamara, poëzie op de grens tussen spoken word en slam poetry, De Stroate, hiphop en meer, Seckou Ouologueum en Prisca Agnes Nishimwe, Word battle, Jaouad Alloul, soul, Mel Ross, Sem Phi & dj 2EZ, rap, Felix Fizzle Felle, hiphop en freestyle, Bmayndu en Préxii Rhode, zang en rap.

Het Letterenhuis houdt de vinger aan de pols en geeft met WORDt lokaal talent een podium. Tourist Lemc, Carmien Michels, Sylvie Marie en vele anderen waren al te gast vlak voor ze echt bekend werden. Mira Bertels, Droge Piet, Fatih en Anissa Boujdaini hebben met vorige edities van WORDt hun eigen plek veroverd in het grootste archief van de Vlaamse literatuur.

Praktisch

Neem voor een interview met programmator Seckou rechtstreeks contact met hem op via seckou@gmail.com of 0484 74 61 11.

WORDt is een samenwerking tussen Letterenhuis en A.kult.E vzw.

Nadia De Vree

perscoördinator Musea en Erfgoed Antwerpen, Stad Antwerpen

Over Letterenhuis

Het Letterenhuis is het literaire archief van Vlaanderen. Het verzamelt en bewaart manuscripten, brieven, foto’s en andere documenten van onder meer schrijvers, dichters, uitgevers en literaire tijdschriften van 1800 tot heden.

De collectie vormt ideaal bronnenmateriaal bij onderzoek voor biografieën, tekstedities en literaire of (cultuur)historische studies. Een overzicht van de collectie is online te bekijken in Agrippa. Documenten kunnen in de leeszaal worden geraadpleegd. De grote en kleine verhalen uit de collectie worden met het publiek gedeeld tijdens lezingen, studiedagen, workshops en (literaire) evenementen.

Met de steun van:

Stad Antwerpen | Vlaamse overheid

Neem contact op met

Minderbroedersstraat 22 2000 Antwerpen

+32 3 222 93 20

letterenhuis@antwerpen.be

letterenhuis.be